Ventilation til badværelse montering og gode råd

God ventilation på badeværelset er et must – få montering af badværelse ventilation af os

Det primære ved ventilation badeværelse er, at det skal give frisk, cirkulerende luft. Det medfører igen et bedre indeklima og hvor beboerne i hjemmet undgår hovedpine og koncentrationsbesvær. I offentlige bygninger, lokaler og i større ejendomme er krav til god ventilation lovreguleret – det betyder, at man på en given dato får tjekket ventilationen, og hvor man i tilfælde af bemærkninger får en vis tid til at løse problemerne. Til boligejere er der ikke de samme høje krav. Det betyder dog ikke, at du går sikkert, og at ventilationen er af god kvalitet. Tværtimod er det i mange tilfælde substandard og ikke sjældent kan man mærke på badeværelset. Hvis det er i et rum, hvor der skal være god ventilation, er det på badeværelset.

Læs mere: Montering af ventilation 

Hvordan ser det ud med ventilation badeværelse hos dig?

Da badeværelset er et rum, hvor der samles vand og damp, kræves der god ventilation, for at boligejerne undgår problemer med fugt og vandskader. Det er noget, hvis man er meget opmærksom på nybyggerier, og hvor man forsøger at skabe bedre vilkår for renoveringer af ældre badeværelser for dem, der bor i huset, og som bruger det pågældende badeværelse til daglig.

Læs mere: Renovering af badværelse

Ventilation badeværelse montering

En badeværelsesrenovering handler om mere end blot at få et flot og funktionelt rum – det handler så at sige også om at fjerne gamle synder. Inden en renovering af et badeværelse er det derfor essentielt, at der tages højde for ventilationen, og at man dels tjekker, hvordan det gamle system ser ud – er der funktioner, kan man øge effekten og så videre? – og planer for eventuelle nye løsninger.

Der er bestemt værdi i at tjekke ventilationen, selvom du ikke planlægger en fuldskala renovering af badeværelset; af den simple grund, at bedre ventilation fører til et bedre indemiljø og en minimeret risiko for fremtidige fugt- og/eller vandskader og skimmelsvamp. Vi tilbyder montering af ventilation badeværelse, hvis du bor på Nordsjælland, så kan du kontakte Ny Elinstallation Elektriker Værløse.

Tips og råd til bedre ventilation på badeværelset 

Hvis der ikke er vinduer på badeværelset, skal du skabe et tilløb af frisk luft på en anden måde. Den nemmeste måde at skabe dette på er gennem en kombination af to ting: et hul under døren og en udblæsningsventil i loftet. Sidstnævnte kan med fordel placeres i loftet (når luftfugtigheden er størst der) og opdeles i to luftstrømme. Herigennem kan du også forhindre den hylen i rørene, der ellers kunne opstå.

Læs mere: Murer til badværelserenovering pris.

Bor du i en bolig med træk, kan du som regel supplere ventilationen på badeværelset ved at investere i mekaniske ventilatorer. Her er placeringen dog vigtig og det samme gælder selve installationen. Det koster ikke meget at lade et ventilationsfirma tjekke, hvordan det ser ud, og hvilke tiltag der kan forbedre luftgennemstrømningen.

Skal du foretage en badeværelses renovering, bør du helt sikkert presse på for, at denne problemstilling bliver taget meget alvorligt af den virksomhed, du hyrer.

Du kan sagtens bruge Duka Ventilation til montering, eller så kan du læse om Duka One og alternativer her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Lignende artikler

Stoppe fugtskade hurtigt - Hvordan?
Gode råd

Stoppe fugtskade hurtigt – Hvordan?

At stoppe en fugtskade hurtigt og løse en fugtskade hurtigt optimalt kræver en række trin for at minimere skaderne og genoprette de berørte områder. Her