Ingen strøm i stikkontakt eller dele af lejligheden

Hvad gør jeg, hvis der ingen strøm i stikkontakt er eller i andre dele af lejligheden?


Hvis din lampe ikke lyser eller der ingen strøm i stikkontakt er, når du tænder for strømafbryderen, kan en sikring være sprunget, eller lampen skal muligvis udskiftes. Her er nogle enkle trin, du kan tage for at begynde processen med forberedelse til mægling.

Start med fejlfinding. Er det bare en lampe eller en fatning, der ikke virker, eller er det hele lejligheden? Er der flere dele af lejligheden, der ikke har strøm, er der formentlig gået en sikring. Du finder dine sikringer inde i din lejlighed, som regel i det elektriske skab nærmest hoveddøren. Hvis en sikring er sprunget, kan du se dette ved at flytte afbryderen fra normal position. Når du bringer sikringen tilbage til normal, vil strømmen vende tilbage, og dine lys og andre enheder skulle fungere korrekt. Hvis en sikring springer ofte, kan du have for mange elektroniske enheder tilsluttet på én gang.


Hvis al elektronik virker bortset fra en specifik pære eller hvis der kun mangler strøm i et enkelt stikkontakt, skal der kun foretages en simpel pæreudskiftning eller skift at stikkontakt. Du er selv ansvarlig for udskiftning af lamper, lysstofrør og batterier til røgalarmer i lejligheden. Sørg for, at afbryderen er slukket. Skru derefter den gamle lampe af og noter dens markering og størrelsen på soklen. Køb en ny pære med samme markering, og skru tilbage, indtil den sidder godt fast.


Har du spørgsmål eller behov kontakt os, eller en anden autoriseret elektriker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Lignende artikler

Stoppe fugtskade hurtigt - Hvordan?
Gode råd

Stoppe fugtskade hurtigt – Hvordan?

At stoppe en fugtskade hurtigt og løse en fugtskade hurtigt optimalt kræver en række trin for at minimere skaderne og genoprette de berørte områder. Her